Услуги

Йога

Йога в офис

Заниманието по йога в офис е същото като в зала, но на работното място. Събираме се в удобен ден и час за вас и заедно правим йога. Изпълняваме различни йога пози, дихателни упражнения и релаксация, които водят до освобождаване на стреса и напрежението, и подобряваме психоемоционалното си състояние.


Йога за бременни
Представлява специално подбрани и адаптирани йога упражнения за бременни жени. Те помагат за поддържане на тялото в добра физическа форма на бъдещата майка. Изучава се и се усвоява по-дълбоко и пълноценно дишане. Отделя се специално внимание на мускулите на тазовото дъно, тъй като те играят важна роля по време на раждането.

Кинезитерапия

Кинезитерапия след травми или фрактури на опорно-двигателния апарат

Приложението на кинезитерапията в тези случаи цели максимално функционално възстановяване на засегнатите части. Основните задачи са възстановяване на обема на движение в ставите, мускулната сила, преодоляване на болката и отока, възстановяване на проприорецепцията и глобалните функции.


Кинезитерапия при дискови болести като радикулит, дискова болест и плексит

Предстявлява прилагане на система от глобални към специфични тестове, които целят да установят структурите, от които е причинена болката, наличие на мускулен дисбаланс и ставни измененя. Изготвяне на специални упражнения, съчетани с лечебен масаж, целящи да намалят болката, да повлияят положително на мускулния дисбаланс и други.


Кинезитерапия при неправилна стойка и гръбначно изкривяване

Откриването и профилактиката на неправилната стойка трябва да стане още в ученическа възраст. В случай на диагностицирането й е необходимо да се вземат мерки, за да се предпази детето от фиксирано гръбначно изкривяване и неблагоприятните последици от него.

Масажи

Лечебен масаж

Използва се най-често като профилактично средство, заради успокояващия и възстановяващ ефект върху общия тонус на организма. В зависимост от състоянието може да бъде релаксираш или тонизиращ.


Дълбокотъканен масаж

Той подготвя меките тъкани за последващите мануално-терапевтични процедури, подобрява подвижността на тъканите и тяхната еластичност, стимулира лимфния ток в и около меките тъкани на опорно-двигателния апарат. Спомага за нормализиране на патологично повишения мускулен тонус и мускулен спазъм. Използва се както при остри, така и хронични състояния.


Рефлексотерапия

Рефлексотерапията е такъв вид терапия, при който, чрез масаж или натиск върху определени зони на нашето тялото се оказва благоприятно въздейстие върху определени органи и системи. Тези зони са дланите, стъпалата, лопатките, областта на гръбначния стълб, ушните миди и други.


Антицелулитен масаж

Служи за премахване на подкожния слой мазнини, натрупани под формата на портокалови целулитни образувания. Методът има подчертан козметичен ефект. Извършва се с помоща на специални техники и етерични масла. Метод за третиране на целулита е мануалният масаж. Именно с негова помощ се осигурява кръвоснабдяването на тъканите, а от там и повлияване върху обработваната зона.

Comments are closed