Йога в офиса

Какво представлява Йога в офиса?

Йога в офиса е много забавна! Заниманието по йога в офис е същото като в зала, но на работното място. Идеята ми хрумна, когато след едно от заниманията ми по йога в офис, обърнах внимание колко сплотени, близки и усмихнати бяха хората. Тогава реших заниманията да се насочат основно в офиси. Събираме се в удобен ден и час за вас и заедно правим йога, освобождаваме натрупания стрес и се раздвижваме. Йога ни дава възможност да се разнообразим и разчупим рутинния си работен ден. Подобрява комуникацията с колегите и ни зарежда с добро настроение, тонус и жизненост!
Продължителността на едно занимание е 60 мин или 90 мин, по избор на групата.
Вие осигурявате помещение, което е във вашия офис.
За заниманието имате нужда от постелка и удобни дрехи.
Чрез йога в офиса ние увеличаваме своята енергия и възстановяваме жизнените си сили и имаме един по-ползотворен и усмихнат ден!

Едно занимание по йога в офиса протича по следния начин:

• Първа фаза – през първата фаза подготвяме тялото за предстоящите асани, като изпълняваме леки, загряващи ставите и мускулите упражнения. Чрез тях подготвяме също така сърцето и сърдечно-съдовата система, и дихателната система.
• Втора фаза – по време на втората фаза изпълняваме различни асани, чрез които активно въздействаме върху подобряването на стойката, дишането, мускулния дисбаланс, сърдечно-съдовата система, освобождаваме натрупаното напрежение и стрес и други.
• Трета фаза – тя се състои от пранаяма (ритмичен контрол върху дишането) и релаксация. По време на пранаяма усвояваме диафрагмално дишане, дълбоко гръднодишане и физиологично дишане (пълно йогийско дишане) и други. Релаксация, при нея лягаме по гръб и се отпускаме на релаксираща музика и гласът на инструктора, който ще ни води през цялото време на нашето отпускане.

Comments are closed